Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Apel o pomoc – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Apel o pomoc


Print Friendly, PDF & Email

W nocy z 30 kwietnia na 1 maja spłonęło gospodarstwo agroturystyczne „Tatarska Jurta” w Kruszynianach, Państwa Dżennety i Mirosława Bogdanowiczów.

Ludzi, którzy przez lata współpracy z Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, z oddaniem i pasją rozbudowywali swoje gospodarstwo, aby było przyjazne turystom. Na progu domostwa, zawsze życzliwie uśmiechnięta, Pani Dżenneta witała wszystkich przybywających. Popularyzowała wśród rodaków ale i za granicą podlaskie produkty regionalne i nasze województwo. Wraz z rodziną wniosła ogromny wkład w rozkwit turystyki w naszym regionie. Przez lata Bogdanowiczowie gromadzili niezwykle ciekawe i niepowtarzalne pamiątki, które niestety w pożarze spaliły się. Ogień pochłonął cały dorobek ich życia. Jest to dla nich ogromna tragedia, ale pomimo tak traumatycznego doświadczenia, chcą odbudować „Tatarską Jurtę”.

Nie bądźmy obojętni na taką tragedię i postarajmy się ich wesprzeć, chociażby symboliczna złotówką, żeby poczuli, że nie są sami.

Konto, na które można przesyłać wsparcie:

POMOC W ODBUDOWIE TATARSKIEJ   JURTY

Regionalne Centrum Kultury Tatarów Polskich ASMAN

Nr konta 81 1020 1332 0000 1102 0614 3541

Z dopiskiem „Odbudujmy Tatarską Jurtę”