Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Czy mogę rozpocząć biznes turystyczny? – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Czy mogę rozpocząć biznes turystyczny?


Print Friendly, PDF & Email

Agroturystyką winni zajmować się osoby komunikatywne, lubiące przyjmować gości. Jeśli czegoś nie lubisz, nie zmuszaj się, gdyż ani ty sam, ani twoi goście nie będą zadowoleni. Biznes turystyczny jest nie dla każdego.

Test

Pytanie
Odpowiedź
tak
raczej tak
nie
Czy dobrze traktujesz innych ludzi?

Czy udało Ci się dobrze sprzedać jakąś rzecz, czy potrafisz przekonać klienta?

Czy masz jakieś doświadczenie w turystyce, np. sam ją uprawiasz?

Czy możesz liczyć na pomoc rodziny?

Czy masz dobre zdrowie?

Czy potrafisz uśmiechać się o godz. 6 i o 12 w nocy tego samego dnia?

Czy lubisz gotować?

Czy jesteś gotowy do zdobywania dodatkowych kwalifikacji (np. na kursach biznesu)?

Czy jesteś dobrym słuchaczem?

Czy nie masz nic przeciwko temu, że ktoś obcy będzie się “kręcił” po Twoim domu?

Zdobywasz za każdą odpowiedˇ:
“Tak” – 5 punktów
“Raczej tak” – 2 punkty
“Nie” – 0 punktów

Jeśli zdobyłeś:
0 – 20 punktów – Bardzo nam przykro. Są osoby, które mogą być turystami, ale nie powinny prowadzić biznesu dla turystów. Niestety – jesteś jedną z nich. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie jesteś odpowiednią osobą do świadczenia usług turystycznych. Rozejrzyj się za inną formą działalności.

21 – 39 punktów – Możesz spróbować, ale pod warunkiem, że sporo nad sobą popracujesz. Masz większe szanse, jeśli odpowiedziałeś “TAK” na pytania nr 1, 4 i 8. Przy dobrych chęciach powinno Ci się udać.

40 – 50 punktów – W porządku. Jesteś gotowy do rozpoczęcia biznesu turystycznego. Masz wystarczająco dużo cech, które są niezbędne w tej branży