Polityka prywatności

Print Friendly, PDF & Email

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie, Szepietowo-Wawrzyńce 64, 18-210 Szepietowo (zwany dalej: PODR w Szepietowie).

2) Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w PODR w Szepietowie możliwy jest pod numerem tel. 86 275 8905 lub adresem e-mail: edeptula@odr-szepietowo.pl.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez PODR w Szepietowie wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez PODR w Szepietowie do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzasadnione jest, że Państwa dane osobowe przetwarzane są przez administratora niezgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. PODR w Szepietowie nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z PODR w Szepietowie. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z PODR w Szepietowie umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. PODR w Szepietowie może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Powiat moniecki – Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie

Powiat moniecki


Print Friendly, PDF & Email

1monkiPowiat moniecki położony jest u zbiegu rzeki Biebrzy i Narwi i na skrzyżowaniu dwóch ważnych tras komunikacyjnych województwa podlaskiego: linii kolejowej Białystok – Ełk oraz drogi krajowej nr 669.
Jest to region o charakterze rolniczym. Sprzyjające warunki pozwalają na hodowlę bydła mlecznego i trzody chlewnej.

Powiat moniecki jest obszarem o wyjątkowych walorach przyrodniczych. Otaczają go: Biebrzański Park Narodowy, Park Krajobrazowy Puszczy Knyszyńskiej, otulina Narwiańskiego Parku Narodowego.

Do zabytków powiatu należą:

  • Twierdza Osowiec,
  • Sanktuarium Matki Bożej Pocieszenia w Krypnie,
  • muzeum przyrodnika i fotografika Włodzimierza Puchalskiego we wsi Morusy,
  • zespół dworski w Mikicinie,
  • liczne drewniane wiatraki, kapliczki, spichrze.

Turyści maja możliwość korzystania z:

  • usług gospodarstw agroturystycznych,
  • wypożyczalni sprzętu wodnego i rowerów,
  • zwiedzania Biebrzańskiego Parku Narodowego z licencjonowanymi przewodnikami terenowymi,
  • bazy noclegowej i gastronomicznej.

Do atrakcji regionu należą lokalne imprezy kulturalne na terenie poszczególnych gmin.

Informacja turystyczna:

Biebrzański Park Narodowy – Osowiec – Twierdza 8, 19-110 Goniądz,
tel./fax (86) 272 08 02,
tel. kom. 0606 148 319;
www.biebrza.org.pl
www.biebrza.com/eco-travel
www.bialystok.pl/biebrza

 

 Powiat Mońki

 Gmina Goniądz

Łukasz Kramkowski
„Dworek Baranówka”

Dawidowizna 28, 19-110 Goniądz

tel. 85 738 01 66, tel. kom. 604 064 914, 600 874 630
e-mail: poczta@dworek.agro.pl
strona internetowa: www.dworek.agro.pl

Anna Okulczyk

ul. Jagielońska 11, 19-110 Goniadz

tel. 85 738 01 68, tel. kom. 889 622 893

Anna i Franciszek Wróblewscy

Plac 11 Listopada 5, 19-110 Goniądz

tel. 85 738 03 67, tel. kom. 0602 463 555

Jadwiga Dębowska
Agroturystyka u Michała

Kolonia Łazy 5, 19-110 Goniądz

tel. 85 716 47 38, tel. kom. 692 978 258
e-mail: agroturystykaumichala@wp.pl

Joanna i Robert Dembowscy
DOLINA BIEBRZY

Wroceń 44, 19-110 Goniądz

tel. 85 738 39 26, tel. kom. 603 078 051, 691 540 162
e-mail: biuro@dolinabiebrzy.pl
strona internetowa: www.dolinabiebrzy.pl

Gmina Jasionówka

Jolanta i Adam Kochańscy

Jasionóweczka 51,
19-122 Jasionówka

tel. 85 716 01 54

 Gmina Jaświły

Tadeusz Daniłko
Gospodarstwo Agroturystyczne „Na Uboczu”

Dolistowo Stare I 114, 19-124 Jaświły

tel. 85 716 15 75, tel. kom. 698 471 576
e-mail: danilko@o2.pl

Małgorzata Kolendo

Dolistowo Stare I 1, 19-124 Jaświły

tel. 85 716 15 79

Marta Szczęsna

Dolistowo Stare I 69, 19-124 Jaświły

tel. 85 716 15 58

Jarosław Beczko
Gospodarstwo Agroturystyczne „Za wsią”

Dolistowo Stare I 139, 19-124 Jaświły

tel. 85 716 16 79, tel. kom. 513 022 207, 519 633 701
e-mail: beatanowik1@wp.pl
strona internetowa: www.agro-biebrza.info

Mirosław Witkowski
Gospodarstwo Agroturystyczne „Ptasi Folwark”, „Zajęcza Chata”

Dolistowo Stare I 107, 19-124 Jaświły

tel. 85 716 15 03, tel. kom. 600 676 718
fax  85 716 15 03
e-mail: agrobiebrza@wp.pl, agrobiebrza@a3.pl

Agnieszka i Kazimierz Giza
„Agroturystyka Pod Tują”

Zabiele 151,
19-124 Jaświły

tel. 85 716 16 48, tel. kom. 692 690 629
strona internetowa: www.agrobiebrza.pl
e-mail: jagniesia@gazeta.pl

 Gmina Krypno

Alicja, Barbara i Piotr Buraczewscy
„Ostoja w Morusach”

Morusy 2,
19-111 Krypno

tel. 85 716 91 97
e-mail: kontakt@ostojawmorusach.pl
strona internetowa: www.ostojawmorusach.pl

Wioska Tematyczna Przysiółek Szlachecki Pacowa Chata
Tomasz i Barbara Pac

Krypno Wielkie 119

tel. 85 716 95 91
tel. kom. 533 227 704, 510 509 030

 Gmina Trzcianne

Dorota Dąbrowska

Chojnowo 24,
19-104 Trzcianne

tel. 85 738 57 55

„Stanica pod bocianem” Jan Maliszewski

Laskowiec 3,
19-104 Trzcianne

tel. 85 738 40 09

Mirosława Wilczewska

Gugny 7, adres kont. Zubole 2,
19-104 Trzcianne

tel. 85 738 50 63

Adam Pezowicz

Zucielec 30,
19-104 Trzcianne

tel. 85 738 50 03, tel. kom. 691 561 730
e-mail: kjakub@op.pl
http://www.agroturystykapezowicz.efirma.fm/

„Na Karczaku”
Małgorzata i Krzysztof Górscy

Nowa Wieś 133 –
Kol. Karczak
19-104 Trzcianne

tel. 85 738 51 20
tel. kom. 605 072 962, 605 070 001
strona internetowa: www.karczak.pl

e-mail
: karczak@karczak.pl