Nowo powstająca Polska Izba Żywności Ekologicznej to grupa największych przedsiębiorców branży żywności ekologicznej, której i Ty możesz być częścią! Misją Izby jest edukowanie polskiego społeczeństwa, czym jest żywność ekologiczna, gdzie jej szukać, na co zwrócić szczególną uwagę oraz jak powinna być produkowana i oznakowana. 

Zalety członkowstwa w Polskiej Izbie Żywności Ekologicznej:

  • okazja do upowszechniania rolnictwa ekologicznego oraz promowania działań poszczególnych członków Izby
  • dotarcie do szerszej grupy odbiorów, poprzez kampanie społeczne, targi branżowe chcemy wpływać na władze i przepisy kładąc szczególny nacisk na zasady certyfikacji i kontroli żywności ekologicznej,
  • korzystając z wieloletniego doświadczenia i wzajemnej współpracy zaprezentujemy szereg korzyści dla zdrowia organizmu i gospodarki naszego Państwa, wynikających z produkcji żywności ekologicznej

W celu przystąpienia do Izby należy odesłać scan wypełnionego i podpisanego formularza zgłoszeniowego oraz zjawić się osobiście na pierwszym Walnym Zgromadzeniu Członków Izby w dniu 23 czerwca o godzinie 11:00 na Warszawskim BioBazarze na rogu ulic Żelaznej i Prostej.

Więcej informacji na stronie internetowej www.pize.info.pl

MZ

Dzisiaj jest 20.04.2018 godz.
Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie